Myšlenkové vypsání

Návrat po 2 letech

Ahoj všem!

Po 2 letech od posledního tvoření hlásím poctivě svůj návrat 🙂

Je to tak dlouho, že jsem musela oprášit znalosti i na těchto www, vyměnit fotku v sekci „O mně“, protože jsme se rozrostli a vyrostli – a taky si najít systém na to, kdy vůbec pustit s dětmi PC. Nespící děti jsou koření života 🙂

Proč tak dlouho mimo?

Člověk si mateřství představuje přesně tak, jak ho vidí ve filmu, v reklamě a všude kolem nás. Vidí jen to smějící se dítě, nakrášlené fotky na Instagramu. A pak je tu realita 🙂

Markétka se narodila přesně 2,5 roku po Štěpánkovi. Kdybych si vybírala, 3 roky jsou za mě ideální. V té době už si chodil malý sám na WC, dalo se lépe domluvit. Ale alespoň k sobě budou mít blízko. Markétka nám první půl rok krásně spala a měli jsme na sebe díky tomu všichni prostor. V den, kdy jsme byli u doktorky očkovat Hexou, se vše otočilo. Očkování? Vývoj? Kdo ví. Svoje domněnky si nechám pro sebe.

V ten den měla malá horečky, odmítala kojení a kvůli tomu hystericky plakala každou noc. Prohýbala se u toho do luku. My jsme nosili, utěšovali. Zkoušela jsem dávat MM, ale odmítala a o to víc zase plakala. Od toho dne taky přestala spinkat. Spávala mi od 22:00 do 04:00, pak kojení a do 7:00 – 7:30 mi většinou ještě spala. Spala tvrdě. V ten den se to zlomilo a od té doby si co chvíli sedá, mává rukama (takovej malej náměsíčník), pláče a spí hlavně, když jsem vedle ní. Když tam nejsem, během 20-30 minut (když dobře, tak 50) je vzhůru.

Kombinace omezené multialergické stravy pro Štěpánka a nespícího mimča, který na mě od půl roku (takže nyní rok a půl skoro) pořád visí, je vražedná kombinace 🙂

Jak to máme teď?

Tvoření po nocích jsem musela vzdát, protože se malá většinou vzbudila hned, jak jsem si materiál přichystala a běhat stále dokola sem a tam nemělo efekt ani ve spaní malé, ani v tvoření. Markétka má na jaře 2024 dva roky. Teprve teď vidím, že si spánek „sedá“. Vím, že spí prvních 40-60 minut tahem, tvrději. Pak se vzbudí, pak spí hoďku zase tahem. A pak už u ní musím být. Tyhle 2 hodinky se snažím využít efektivně a buďto tvořím nebo pracuji z domu pro českou firmu v oblasti probiotik a zdraví.

V prosinci jsem byla dokonce po dlouhé době na vánočních trzích a bylo to moc fajn! Rozhodla jsem se proto znovuotevřít e-shop a znovu fungovat.

Děkuju všem za přízeň, kterou jste mi projevili během nákupů na trzích a těším se na každého, kdo si v dnešní době najde čas na napsání osobních vzkazů do přáníček.

Mějte krásný nový rok a buďte zdraví!

Marta

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *