Myšlenkové vypsání

Rekapitulace 2021

Ahoj všem,

jaký byl rok 2021? Je čas na malou rekapitulaci 🙂

Rok 2021 byl ve znamení spoluprací a kreativních adventních kalendářů. Moc vám všem za tyhle příležitosti děkuju, je moc fajn dělat to, co mě baví a naplňuje. 

Jaro a léto bylo hlavně o papírových přáníčkách k narozeninám, promocím, svatbám. Měla jsem i štěstí, že jsem mohla vytisknout svatební oznámení a kartičky k darům kamarádovi z gymplu, který se ženil. Tentokrát jsem se na této svatební přípravě moc nevyřádila, protože měla nevěsta vše připravené. Ale každá zkušenost dobrá. Ono se to nezdá, ale i tisk a práce na řezačce byla makačka 🙂     

V červenci jsem dostala první větší zakázku na větší množství pozvánek na narozeniny. Mohla jsem si tak vyzkoušet více práce v grafickém editoru, která byla zdlouhavá, ale pak už se „jen“ tisklo a řezalo. Oslavenec měl kulatých 40 a indície k tvoření byly: „trabant nebo jawa, pivo, grilování„. Dost jsem se u toho zapotila, ale z výsledku jsem měla velkou radost. Teda upřímně, nejdřív dost stres a nervozita, ale jakmile padly od zákaznice pochvaly, vše ze mě spadlo 🙂

     

Koncem léta jsem vyráběla 2 sady milníkových kartiček pro miminka (viz. foto nahoře). Tyhle dětské ňuchňací zakázky mám moc ráda.

A od podzimu jsem se doslova potila u spoluprací, které se mi naskytly. Největší z nich byla spolupráce s Bárou z Lesita. Nabídla mi podílet se na kreativní části jejího vánočního tvořivého adventního kalendáře. Vymyslela jsem většinu z 24 hravých úkolů pro děti a zkompletovala jsem materiál pro dané úkoly. Bára a její pomocníci vše pak museli ještě rozpytlíčkovat a zabalit. Poslední den jsem, dle Bářiných příběhů, nechtěla natěšené děti a uhoněné rodiče už zahlcovat. Domluvila jsem s Bárou, že by bylo fajn mít na Štědrý den v pytlíčku ušité zlaté prasátko. A tak se urodilo tolik prasátek, že jsme nestačily koukat! 🙂

        

[Předchozí 3 fotky zdroj: Lesito.cz]

Na konci roku jsem odvezla vánoční zboží do Brna do improvizovaného obchůdku, který organizovalo pár tvůrců. Domluvili se na základě zrušených trhů. Z tohoto nápadu jsem měla velkou radost, protože jsem v Brně zboží ještě neměla, oslovila mě organizátorka sama od sebe a obchůdek vypadal moc fajn. Prodala se všechna vánoční přání. Z toho jsem měla největší radost, protože to dokazuje jen to, že si lidé ještě čas na napsání pár pěkných slov kamarádům a rodině najdou. Mezi zbožím jsem měla i spoustu vánočních visaček, obálek na peníze a milníkové kartičky.

      

I přesto, že se jednalo o další z Covid-roků, byly prodeje, hlavně díky podpoře lidí a tvůrců, docela podobné. Tvořím při rodičovské, tak mě to tolik neovlivnilo, ale ostatní tvůrci takové štěstí asi neměli. Už aby to bylo za námi, že? Uf, uff.

A co si z roku 2021 odnáším? Velké díky za každou spolupráci a podporu v podobě malých i větších zakázek – svatebních oznámení, narozeninových pozvánek, PF apod. Spolupráce mi hodně daly, ale i vzaly. Některé vzpomínky ke konci roku byly hořké, protože jsem nastavená na slušné chování a jednání. Některé hovory byly pro mě hodně za hranou a nerada na ně vzpomínám. Ale mnohem víc mi to dalo. Člověk přišel na tolik věcí, které se nepovedly nebo mohly být lepší. Je důležité se z toho všeho poučit a zapamatovat si to pro příště. Díky všem zákazníkům a větším projektům jsem si mohla pořídit řezací plotr, světlo „ring light“, další materiál. A to důležité – člověk získá nejen nové kontakty, ale hlavně přátelství. Děkuju, že vás mám!

   

Ať je rok 2022 plný pohody, slušnosti a zdraví. Bez omezení.

M.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *